Успіх України залежить першочергово від самих українців, а не від Джо Байдена. Таку думку в програмі "6/9" на 24 каналі озвучила виконавча директорка Центру протидії корупції Дар'я Каленюк.

До теми Летальна зброя, анексія Криму та "рак корупції": що говорив Джо Байден про Україну

"Не треба очікувати, що спуститься месія, пришестя Байдена і врятує Україну. В нас є свій президент, в нас є наша влада і народ України, який також має змусити українську владу скористатись цим унікальним моментом, не скотитись назад до Кремля і до Росії", – зазначила Каленюк.

За її словами, зараз різні корупціонери та олігархи вкладають в судові гілки влади, парламент, різні медіа пропаганду для того, щоб переконати українців, що Захід – це зло.

Зараз це дуже сильно активізувалось в момент переходу влади США. Росія намагається зробити так, щоб в Україні відбувся розворот, і щоб не було довіри до нашої влади та уряду. Щоб ми самі сказали, що ми хочемо дружити з росіянами, ми в них візьмемо грошей, що нам не потрібні МВФ, реформи, саджання корупціонерів,
– заявила вона.

Також наголосила: "Кожен з нас має брати відповідальність за те, щоб Україна відбулася. Відбулася справедлива Україна і протидіяти Кремлю. Українці мають думати, за кого вони голосують, витрачати час, щоб перевіряти інформацію".

Перемога Байдена на виборах: що відомо

  • 3 листопада 2020 року в США відбулись президентські вибори. Демократ Джо Байден переміг республіканця США Дональда Трампа.
  • Однак Трамп не погодився з результатами виборів, заявив про фальсифікації та подав до суду.
  • 6 січня прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій та зірвали засідання Конгресу. У результаті 5 людей загинули, багато – отримали поранення.
  • 20 січня відбулась інавгурація новообраного президента. Церемонію організували у Вашингтоні перед будівлею Капітолію.