Кум Володимира Путіна Медведчук заявив, що Марченко вступила у партію, написала заяву до Київської організації, і займатиметься, зокрема, політичною діяльністю.

Актуально Марченко в політиці: Печій пояснив, навіщо жінку Медведчука "просувають" в Раду

Так, вона таке прийняла рішення, і я її підтримав,
– наголосив проросійський політик.

За словами Медведчука, раніше його скандальна дружина займалася благодійністю. Окрім того, кум Путіна наголосив, що Марченко – "глибоко віруюча людина", яка начебто підтримує Українську православну церкву.

Що ще сказав Медведчук

Проросійський політик не відчуває власної провини за те, що його дружина потрапила під санкції. Медведчук спростував твердження, нібито він переписав свій бізнес на Марченко.

За словами кума Путіна, його дружина завжди володіла 50% його бізнесу.

Медведчук наголосив: "те, що ви називаєте "переписав бізнес", – було переоформлено з однієї простої причини: якби я залишався прямим власником цих підприємств, вони всі підпали б під санкції". Мовиться про санкції з боку США.

У своєму вчинку Медведчук не бачить нічого протиправного. Він аргументує це тим, що переписав бізнес на дружину, а не сусідку чи тещу.

Майбутнє Марченко в ОПЗЖ

Медведчук вважає, що його дружина буде активним членом ОПЗЖ. Вона поповнила лави проросійської партії, щоб показати свою вже не громадську, а політичну позицію.

Водночас наразі Медведчук нібито не бажає, щоб його дружина стала президенткою України.

"Я вважаю, що Україна повинна позбутися цієї посади. Я вважаю, що в Україні повинна бути парламентська форма правління. І з кожним роком я в цьому дедалі більше переконуюся", – наголосив Медведчук.

Головні "зашквари" Марченко

  • У лютому 2021 року Марченко внесли до бази "Миротворця", Причиною стало те, що дружина Медведчука заперечувала російської агресії та пробувала легалізувати окупацію Криму. Окрім того, Марченко назвали "противницею незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії".
  • У 2019 році у дописі з нагоди 9 травня Марченко прирівняла націоналізм до фашизму. Та наголосила, що "бій ще не закінчено".
  • Окрім того, Марченко прокоментувала законопроєкт про українську мову словами "для миття туалетів інтелект не потрібен".