Таку думку висловила сама Ясько в ефірі 24 каналу. Вона також прокоментувала ситуацію в монобільшості.

До теми Був тиск з будівлі, де працює Єрмак, – Ясько про звільнення з посади голови делегації в ПАРЄ

Нардепка переконана, що ніякі принципи та цінності не можуть замінити якісь посади. Вона заявила, що така "заміна" сталася через тиск на її колег різних груп впливу у парламенті.

Після того, як я не раз голосувала щодо призначення Шкарлета, чи конкурсній комісії САП не так, як голосувала більшість разом з представниками ОПЗЖ, до мене не раз прямо звертались і погрожували санкціями,
– розповіла нардепка.

Про ситуацію в монобільшості

Судячи з аналізу Комітету виборців, лише 211 депутатів зі "Слуги народу" голосують за закони, а три десятки – проти чи утримуються. За словами нардрепки, загрози для голосування почались дуже давно.

"Тієї монобільшості, яка була на початку – давно не існує, тому що ці цінності розпродали для якихось швидких девідентів", – сказала Ясько.

Тому, вона вважає, що на 2021 рік існує величезна небезпека під час голосувань. Вона також наголосила, що думки поляризуються.

Звільнення Єлизавети Ясько: головне

  • 11 січня члени делегації в ПАРЄ звільнили Єлизавету Ясько з посади голови делегації;
  • звільнення пояснили новими викликами, що з'явилися перед Європою в 2021 році;
  • замість Єлизавети Ясько головою української делегації обрали народну депутатку з фракції "Слуга народу" Марію Мезенцеву;
  • Єлизавета Ясько залишається членом української делегації в ПАРЄ та членом комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ.