Які ще світові події запам'ятались станом на 19 січня – дізнайтесь в програмі "Вєсті Глобалайз" на 24 каналі.

Цікаво Без стіни, але у масках: як перші кроки Байдена змінять життя американців

Що сталось з главою Parler

Соцмережу Parler використовували "протрампівські" американці для координації дій під час штурму Капітолію. Внаслідок цього App Store і Google Play видалили її зі своїх платформ. Глава соцмережі Джон Матце покинув свій дім і тепер переховується. Це трапилося після того, як його родина почала отримувати смертельні погрози.

Антивакцинатори у США

Антивакцинатори націлюються на громади етнічних меншин за допомогою диких теорій змов. Науковці вияснили, що темношкірі та азіати у Британії помирають від COVID-19 майже удвічі частіше. Це значить, що ці групи людей обов'язково повинні вакцинуватися. За це дослідження швидко зачепилися антивакцинатори, вони почали "розкручувати" його у свій бік.

Дрифтування у Бухенвальді

У Німеччині дрифтують не по лижах і санах, та й не по вулицях, а по могилах. Люди не придумали нічого кращого, ніж як спускатися з гірки, що біля братських могил у Бухенвальді. Ба більше, причина не у нестачі місць для катання – їх дуже багато і поза межами меморіалу. У зв'язку із подіями, довкола могил розставили охорону і наглядачів. Історики назвали ситуацію сумною.