Водночас "слуги народу" проголосували за законопроєкт, який віддає ВРП вплив на обрання майже 2 тисяч суддів. Про це у своєму блозі "Право на гідність" розповів керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Читайте повний випуск блогу Справедливість влади: чому погром на Банковій став важливішим за ключові проблеми

Він додав, що також законопроєкт щодо сумнозвісного Окружного адміністративного суду Києва забирає в нього лише небагато повноважень, а підсудність у ключових напрямках залишається.

Павло Вовк і його компанія можуть й далі захоплювати владу. Саме в цьому їх підозрює НАБУ. Ось така ситуація із зусиллями чинної влади щодо очищення судів, точніше з "бетонуванням пекла", яке відбувається у цих судах,
– наголосив Шабунін.

Чим можуть загрожувати законопроєкти

Він пояснив, що один із відповідних законопроєктів суперечить меморандуму з Міжнародного валютного фонду, другий – також суперечить карті реформ від країн "Великої сімки". За обидва законопроєкти, за словами Віталія Шабуніна, проголосують до середини літа 2021 року.

"Якщо їх приймуть у таких редакціях, ми втратимо черговий історичний шанс на судову реформу. Такий самий українці втратили під час президентської каденції Петра Порошенка", – сказав керівник Центру протидії корупції.

Повний випуск відеоблогу "Право на гідність": дивіться відео 24 каналу