Чому суддю мали звільнити

2 роки тому Вища кваліфікаційна комісія суддів вирішила, що Щасна не відповідає своїй посаді. Комісія рекомендувала ВРП звільнити її. Однак 23 березня 2021 року Рада вирішила залишити Щасну на посаді.

До теми Справу одіозного судді Вовка розвалює Вища рада правосуддя: гучні факти

Підставою для звільнення стало те, що члени Громадської ради доброчесності виявили порушення у деклараціях судді.

Родичі Щасної – держслужбовці

Її чоловік Едуард працює в Рахунковій палаті, а донька Аліна Руденко – у прокуратурі Києва. Зять Щасної також раніше працював у органах прокуратури, а тепер він – адвокат.

Чим володіє сім'я

Родина Щасних володіє елітною нерухомістю – заміським будинком та квартирами в столиці, а також продовжує користуватися службовим житлом.

До прикладу, і суддя, і її ще одна дочка Олена мають право на користування будинком Едуарда Щасного в селі Петропавлівське площею 350 квадратних метрів. Будинок належить Щасному з 2006 року.

Читайте також Судова система не здатна сама себе очистити, – Шиба про указ щодо Царевич

Суддя володіє 2 квартирами в столиці, які вона придбала майже одночасно: у грудні та листопаді 2011 року. Попри це, ще з 2002 року Щасна користується службовою квартирою площею 93 квадратних метрів.

Окрім житла, у власності подружжя є 3 земельні ділянки у Чернігівській та Харківській областях, а також гараж у Києві.

Крім того, Едуарду належить KIA Sportage 2017 року випуску вартістю майже 650 тисяч гривень.

Незадеклароване майно

У 2018 році ProSud випустило матеріал про статки Щасної. Активісти помітили у дворі маєтку Щасного два катери, які не були внесені в декларацію. Також вдалося знайти ще одну квартиру судді у Києві, яка теж не була задекларована

Будинок чоловіки Тетяни Щасної
Будинок чоловіка Тетяни Щасної