Якщо міністр буде добре працювати, то відповідне рішення уряду допоможе у процесі щодо ринку землі, проте може бути й навпаки. Про це в ефірі 24 каналу розповів керівник політичних питань Київської школи економіки та колишній виконуючий обов'язки міністра економрозвитку Павло Кухта.

Читайте також Рада зняла вікові обмеження для держслужбовців: детальніше про законопроєкт

Рішення щодо ліквідації Мінагро

Водночас він зазначив, що ліквідація старого Мінагро дозволила скоротити корупцію та передати сотні підприємств, які розкрадали, до фонду держмайна на прозору приватизацію.

Павло Кухта розповів, що тоді ліквідація Міністерства аграрної політики була правильним рішенням. Однак було зрозуміло, що в якийсь момент його потрібно буде відновити.

Наразі Мінекономіки занадто велике, щоб бути більш-менш керованим. Забагато напрямків, щоб воно могло працювати з ними навіть на політичному рівні,
– сказав керівник політичних питань КШЕ.

Він додав, що все залежатиме від того, у якому форматі відновлюватимуть Мінагро. Кухта наголосив, що відповідний процес може бути шансом для нового міністра, адже все потрібно буде створити з нуля.

Ліквідація та відновлення Мінагро: що треба знати

  • Міністерство аграрної політики ліквідував уряд Олексія Гончарука у вересні 2019 року.
  • Наразі в Україні існує об'єднане Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства, його очільник – Ігор Петрашко.
  • Денис Шмигаль говорив про відновлення міністерства ще у травні 2020 року. Натомість президент України запевняв, що крайній термін створення відомства – вересень 2020 року.
  • Нещодавно на нараді фракції "Слуга народу" обговорювали ймовірне призначення очільника Держгеокадастру на посаду міністра аграрної політики.
  • 16 грудня Денис Шмигаль заявив, що окреме Міністерство аграрної політики відновлять на початку 2021 року в Україні. В уряді вже розглядають кандидатів на посаду міністра.