Не хотіли мене знайти, – Вовк

Суддя сказав, що дізнався про те, що його розшукують нібито лише з телеграм-каналів.

До теми Невловимий Вовк: голову Окружного адмінсуду знову не доставили у ВАКС

Сьогодні, виявляється, мене також хтось десь шукав і знову не знайшов, про що я дізнався з телеграм-каналів, які пропагують "роботу" НАБУ. При цьому я на робочому місці й у жодні схованки не граю,
– сказав суддя.

Він додав, що детективи Національного антикорупційного бюро буцімто насправді не хотіли його знайти, а гналося за "гучними заголовками".

"Правове свавілля у "справі ОАСК" переконливо свідчить про те, що нам ще дуже далеко до правої держави. І якщо я, будучи суддею, не можу себе від цього захистити, то можу лише поспівчувати тим громадянам, які стикаються з подібними "антикорупційними" органами", – наголосив Вовк.

Суддя підкреслив, що зараз "багато говорять про необхідність судової реформи. Але останні події свідчать, що не менш нагальною проблемою є реформа циркових колективів на кшталт НАБУ".

Що відомо про справу Павла Вовка

  • Голові та суддям ОАСК оголосили підозру у спробі узурпації влади в країні.
  • Мовиться про те, що судді ухвалювали рішення на користь певних політиків та представників бізнесу.
  • НАБУ навіть оприлюднило відповідні аудіозаписи
  • Вовк кілька разів ігнорував вимогу з'явитися на допити Бюро, тому у серпні 2020 року його оголосили у розшук. Сам суддя казав, що перебуває в Україні.
  • 3 лютого 2021 року Вищий антикорупційний суд дозволив примусовий привід Вовка до суду 8 лютого. Однак служителя Феміди так і не знайшла ні за адресою проживання, ні на роботі.
  • 16 лютого судді знову мали обирати запобіжний захід. Однак засідання традиційно не відбулося, бо Вовк на нього не прийшов.