Як сказав Володимир Зеленський, Росія та одна з політичних партій зараз заявляють про утиски російської мови в Україні.

Важливо Зеленський вперше записав відеозвернення російською: що сказав президент

Саме тому президент вирішив звернутися російською мовою, яку нібито утискають в Україні. Він нагадав, що саме російською спілкуються українські захисники, які захищають від інших "захисників", що приїхали на танках.

Звертаюся російською мовою, яку ми, між іншим, українці, нікому не дамо приватизувати й нікому не подаруємо. Хоча б через людину під псевдонімом "Козак Луганський" – він же Володимир Даль,
– підкреслив Зеленський.

Він пояснив, що Даль був уродженцем Луганська. Також президент закликав українців не читати продажні ЗМІ та кишенькові телеканали.

Зеленський записав відеозвернення російською: дивіться відео

Про що ще говорив Зеленський у зверненні

  • Зеленський відповів Рабіновичу на закиди про "зелений фашизм". Президент назвав Рабіновича "одним депутатом з анекдотичним прізвищем і нежартівливим багатомільйонним статком".
  • Президент заявив, що Україна буде боротися з тими, хто веде бізнес з окупованими територіями. Він пообіцяв нейтралізувати такі загрози законними способами.
  • Щодо санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів Віктора Медведчука, то Зеленський зауважив, що для цього рішення були залізобетонні причини.