Хлопця вже випустили з СІЗО. З грудня 2020 року він брав участь у судових засіданнях у режимі відеозв'язку.

Читайте також У Києві затримали 19-річного студента-кладмена: фото

На Волині відпустили підлітка, засудженого за наркотики

Суд в Луцьку відмовився випустити неповнолітнього з в'язниці до розгляду апеляції. Натомість адвокат просив звільнення хлопця до розгляду справи в апеляційному суді. Захисник посилався на "незаконне утримання за межами граничного терміну".

Адвокат стверджував, що правоохоронці діяли незаконно, спровокувавши підлітка на продаж наркотиків, аби потім затримати його. У поліції запевняли, що закон не порушували.

Що відомо про затримання хлопця

  • Відповідно до версії правоохоронців, коли Максимові було 15 років, з ним почав спілкуватися чоловік з іменем Денис. Він пригостив хлопця наркотиками та продовжили надалі контактувати з ним.
  • Згодом з'ясувалося, що Денис працював на поліцейських.
  • Коли Максиму виповнилося 16 років, чоловік попросив підлітка знайти наркотики та передати їх дівчині. Обвинувачення ґрунтувалося на свідченнях дівчини та її подруги. Однак, запевняє адвокат, що вони були підставними.
  • За даними слідства, Максим 2 рази передавав наркотики. Захисник хлопця Василь Жуковський стверджує, що вдруге його підзахисний лише стояв поруч – він не отримував гроші й не передавав товар.
  • Затримали підлітка саме під час "другої передачі" наркотиків.
  • На судовому засіданні Максим зізнався, що здійснював продаж лише 1 раз, а до другого інциденту він не причетний.
  • Захист впевнений, що поліція діяла незаконно, адже правоохоронці не мають права провокувати людей на злочини. Зокрема, це порушує позицію Європейського суду з прав людини.

Зверніть увагу На Рівненщині "нарковечірка" закінчилася комою підлітка: його товариші також у лікарні