Про поточну ситуацію зі запасами кримських водосховищ на засіданні оперативного штабу з проблем водопостачання розповів глава підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов.

Читайте також Коли Україна подасть воду в окупований Крим: заява міністра

Вода у Криму: яка ситуація зараз

За його словами, ситуація невтішна – запаси продовжують знижуватися.

Сімферопольське водосховище від проєктної потужності на сьогоднішній ранок має всього 7%, Партизанське – 14%, Аянське – 26%,
– заявив Баженов.

Та додав, що Аянське водосховище настільки мале, що "серйозно ці запаси не сприймають".

Що каже місцевий Гідрометцентр

За даними січневого моніторингу, загальний сумарний запас води у водосховищах Криму природного стоку на початок лютого становив 36,052 мільйона кубічних метрів. А це на 4,744 мільйона кубічних метрів більше, ніж місяць тому і на 48,875 мільйона кубічних метрів менше, ніж у лютому 2020 року.

За інформацією підконтрольного Росії так званого "міністерства житлово-комунального господарства" Криму, станом на 1 лютого ще 3 водосховища півострова наближаються до "мертвого об'єму".

Дані з "Крим.Реалії"

Раніше У Криму критично знизились запаси води у Балановському водосховищі: розконсервували нові джерела

Що відомо про питання води у Криму?

До окупації півострова Україна забезпечувала до 85% його потреб у прісній воді через Північно-Кримський канал. Однак з приходом окупаційної влади припинила водопостачання. Відтоді ситуація з водою у Криму щоразу погіршується, водосховища висихають. Позиція української влади чітка: буде деокупація Криму – буде вода. Більше про це читайте за посиланням.