Про це розповів голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков. За його словами, в Україні вже склалась традиція ухвалювати доленосні рішення на засіданнях РНБО.

Актуально До офісу Фундації DEJURE прийшла поліція: справа стосується Романа Маселка

Застосування санкцій

За його словами, питання корупції й інших "негативних речей" варто розв'язувати не лише інструментом санкції.

"Хочеться закликати владу бути послідовною. Це правильна інтенція влади та напрямок діяльності на боротьбу з олігархами і агентами російського впливу", – зауважив голова Фундації DEJURE.

Жернаков підтримав санкції, що були прийняті раніше. Зокрема, рішення щодо Тараса Козака та Віктора Медведчука. Однак він зазначив, що "чим це все закінчиться – питання відкрите", бо інструмент санкцій РНБО не може бути окремо ізольований.

Не хотілося б, щоб ми тільки інструментом санкцій оперували. Це не є нормальним, коли в країні не проводяться розслідування і вони (злочинці – 24 канал) не притягуються до кримінальної відповідальності,
– заявив він.

Прогнози щодо РНБО

Михайло Жернаков вважає, що це добра тенденція, що Володимир Зеленський назвав судову систему – дисфункційною. На 1 березня прогнозовано, що марафон "Україна 30" буде присвячений також питанню судової системи.

Президент вніс на розгляд 3 законопроєкти, які не відповідають меморандуму з Міжнародним валютним фондом і не вирішують проблем,
– зауважив Жернаков.

Тематично законопроєкти спрямовані на розв'язання проблем із Окружним адмінсудом міста Києва і корумпованою і нереформованою Вищою радою правосуддя. "Ми зобов'язались її реформувати перед МВФ", – наголосив він.

Голова правління Фундації DEJURE Жернаков щодо засідання РНБО: дивіться відео