Журналіст Юрій Бутусов писав, що бойовики посилились біля Шумів після ротації 503 батальйону морської піхоти. Пресофіцер батальйону Олексій Годзенко підтвердив, що ця ділянка була вкрай непроста.

До теми Бойовики на Донбасі вбили 4 українських військових

Що каже Годзенко

Пресофіцер розповів, що коли вже минуло кілька місяців перемир'я, бойовики біля Шумів постійно відкривали вогонь зі стрілецької зброї, мінометів, гранатометів. Також були артилерійські та снайперські обстріли.

Вкрай напружена, непроста ділянка (біля Шумів – 24 канал), на якій противник поводиться зухвало і гатить майже з усього, що в них є,
– наголосив Годзенко.

За словами пресофіцера, в районі Шумів перебуває багато місцевих бойовиків, їх московських кураторів та найманців з Росії.

Чи загострилась ситуація, коли морпіхи відійшли

Годзенко зауважив, що аби говорити, чи змінилась інформація, потрібно перебувати на місці. Однак він не виключив, що бойовики посилили обстріли.

Бій біля Шумів: що треба знати

  • Окупанти близько 14:00 обстріляли українські позиції біля Шумів. Вони відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів
  • На жаль, 4 українських захисники загинули. Ще 2 отримали поранення.
  • Бутусов припускав ймовірність російської атаки біля Шумів для захоплення передових українських позицій.
  • Через загострення на передовій українська делегація у Тристоронній контактній групі збирається на термінове засідання.