Про це повідомила очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова. За її словами, загалом почали 30 тисяч проваджень щодо справи "Приватбанку", 20 тисяч проваджень закрили.

Читайте також Екстрадиція Коломойського можлива – якщо будуть підстави, – Венедіктова

Розкрадені гроші повернуть Україні

Венедіктова переконана, що частину грошей, які незаконним шляхом вивели з "Приватбанку", вдасться повернути.

Можливо, насправді це буде не так швидко, як нам усім цього хочеться, можливо, це буде не вся сума, яку ми визначаємо – 5,5 мільярда доларів – але велика частина повернеться,
– заявила генпрокурорка.

За її словами, можливо, потім через компенсації в господарських та цивільних судах зможуть повернути більше.

Водночас в Офісі генпрокурора наразі не готують жодних інших підозр у справі "Приватбанку". Венедіктова уточнила, що висунення підозри й призначення експертизи колишньому першому заступнику глави правління банку Володимиру Яценку було пов'язано з певним ризиком.

Справа розкрадання "Приватбанку": останні новини

  • 22 лютого гучно затримали колишнього першого заступника голови правління "Приватбанку" Володимира Яценка – літак з ним розвернули майже на кордоні.
  • Після цього Національне антикорупційне бюро України оголосило 3 колишнім топпрацівникам "Приватбанку" підозри у розтраті 136,89 мільйона гривень.
  • Серед підозрюваних – сам Володимир Яценко, ексглава правління "Приватбанку" Олександр Дубілет, колишня керівниця одного з підрозділів банку Олена Бичихіна.
  • Яценку вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів із правом вийти під заставу у 52 мільйони гривень. Цим правом Яценко скористався того ж дня.