Джерело: НикВести

Політик взявся за синхронний переклад депутатів. Цей випадок трапився на сесії Миколаївської міськради у вівторок, 2 лютого.

Варте уваги Як легко перейти на українську мову: корисні лайфхаки від мовного омбудсмена

Коли депутат Владислав Чайка почав свій виступ російською, це обурило решту його колег у залі. Політика попросили продовжити свою промову українською.

У відповідь депутат ОПЗЖ запевнив, що може говорити як українською, так і російською, мовляв – йому немає різниці. "Ми зараз займаємося не політикою, а економікою", – зазначив він.

Курйозний інцидент у міській раді Миколаєва: дивіться відео 24 каналу

Тоді міський голова Сєнкевич нагадав йому про мовний закон, згідно з яким депутати повинні на сесії спілкуватися державною. Чайка ж відповів, що "не порушує Конституцію".

"Я буду вас перекладати", – сказав Сєнкевич й одразу ж виконав свою обіцянку. Та ж історія повторилася й з іншим депутатом ОПЗЖ – Олександром Медведєвим.

Йому, схоже, не сподобалася ініціатива міського голови. Політик запропонував оплатити послуги перекладача-мера "коштом премій, які він собі виписує"

Скандали за участі депутатів ОПЗЖ у Миколаєві

  • Відмовлятися спілкуватися українською – це вже "традиція" для депутатів ОПЗЖ у Миколаєві. Нещодавно у скандал потрапив Руслан Москаленко.
  • Політика попросили перейти на державну мову на засіданні депутатської комісії з соціально-гуманітарних питань. Той відповів, що не розуміє, чому не повинен спілкуватися російською.
  • Депутат обласної ради від ОПЗЖ Максим Невінчаний і взагалі святкував Новий рік за московським часом. А у своїх соцмережах поширював привітання Володимира Путіна.