Депутат від фракції "Слуга народу" Василь Мокан у програмі "Між іншим" заявив, що в акції протесту брали участь мирно налаштовані громадяни. Однак він припустив, що там також була "купка провокаторів", які дискредитували саму форму протесту.

Читайте також У "Слузі народу" чекають вибачень від деяких політиків через погром на Банковій

Мокан зазначив, що саме ці люди й залишили на стінах непотрібні та заборонені законодавством написи й символи. На його думку, вони мають понести за це відповідальність.

Першочергово засуджую наругу над державною символікою і нанесення заборонених законодавством символів. Методи можуть бути мирним, але це не має бути знущанням над державними символами,
– наголосив депутат.

Як розповів Мокан, наразі невідомо, хто саме наносив на стіни Офісу Президента заборонені символи. Однак правоохоронці мають з'ясувати, коли це сталося, за яких обставин і хто має за це відповідати.

Чи варто скликати позачергове засідання

Мокан зауважив, що такі методи не є прийнятними для мирного протесту. Втім, на його думку, лише заради цього не варто збиратися на позачергове засідання.

Як зауважив нардеп, якщо депутати й зберуться на таке засідання, то їм варто розглянути й низку інших питань, які є важливими для суспільства.

"Висновки мають зробити всі, зокрема влада та фракція "Слуга народу", адже необхідність судової реформи активізовується з новою силою", – заявив Мокан.

До теми Стіни здачі не дають, – Разумков про позачергове засідання Ради через погроми під ОП

Погром під Офісом Президента: що відомо

  • Під Офісом Президента 20 березня 2021 року люди вийшли на протест на підтримку Сергія Стерненка. Зокрема, мітингувальники облили будівлю фарбою та розмалювали її балончиками.
  • В Офісі Президента заявили, що активісти завдали чимало збитків. За попередніми оцінками, пошкодження будівлі завдало збитків у майже 2 мільйони гривень.
  • Під час акцій силовики затримали ветерана АТО, який є засновником видавництва "Дім Химер". Йому висунули обвинувачення.
  • У Кабміні назвали дії активістів неприпустимими й закликали силовиків провести розслідування.