Джерело: фейсбук Євгенії Більченко

Викладачка розповіла про результати спілкування з ректором університету Драгоманова Віктором Андрущенком.

Читайте також Професорка університету Драгоманова назвала себе "представницею російської цивілізації"

Позиція Більченко

Я отримала від нього запевнення, що він відповідає за свої слова і що він особисто не збирається мене звільняти,
– написала викладачка.

Мовляв, звільнення за політичні погляди з університету – це не його практика.

Що про це кажуть в університеті

Викладачка висловилася у своєму дописі у неприпустимій і неприйнятній формі проти української мови, українських громадян та української держави. Про це йдеться у заяві профспілки університету.

Такі висловлювання зустріли рішуче несприйняття зі сторони керівництва університету, студентського загалу та професорсько-викладацького складу університету,
– заявляють у профспілці.

Там також додали, що використання української мови в освітньому процесі та діловодстві є усталеною традицією і моральним переконанням членів колективу.

Значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та викладачів заявили про неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями.

Однак університет діятиме відповідно до законодавства. Питання розглянуть на засіданні профспілкового комітету, громадської організації "Просвіта", на засіданні комісії з академічної етики та зборах інших представницьких і громадських організацій. За результатами планують проведення слухання на засіданні Вченої ради університету.

Зверніть увагу Скандали в школах, навчання після локдауну та зарплати вчителів – підсумки тижня в освіті

Що відомо про Більченко та її заяви

  • Вона є кандидаткою педагогічних наук та професоркою кафедри культурології та філософської антропології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.
  • Раніше Більченко публічно розкритикувала новий закон про мову. Вона так його описала: "лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії".
  • Крім цього, назвала Україну тоталітарною державою. Викладачка вважає, що українською владою керують "вуличні етнорадикали", що займаються "фашизмом" і "Бухенвальдом".