Джерело: КМІС

Ставлення до відставки Кабінету Міністрів, дострокових парламентських і президентських виборів у більшості опитаних позитивне. Українці висловлюють бажання зміни влади.

Читайте також Оновлений президентський рейтинг: скільки українців підтримують Зеленського

Що українці думають про відставку уряду й Зеленського, розпуск Ради

  • Ідею відставки чинного уряду і формування нового Кабінету Міністрів скоріше або повністю підтримують 55,4% респондентів. Натомість проти такого 29,2%, а 15,4% не змогли відповісти на запитання
  • Ідею розпуску парламенту і проведення позачергових виборів скоріше або повністю підтримують 60,7% респондентів. Не підтримують – 27,7%, а 11,5% не змогли відповісти на запитання.
  • Ідею відставки президента Володимира Зеленського і проведення позачергових виборів респондентів скоріше або повністю підтримують 47,6% опитаних. Не підтримують – 41,1%, а 11,4% не змогли відповісти на запитання.


Як українці ставляться до зміни уряду, Ради, президента / Скриншот зі сайту КМІС

Радимо ознайомитися "Слуга народу" знову у трійці лідерів: скільки партій проходять до Ради – свіжий рейтинг

Що відомо про опитування?

Його КМІС проводив з 27 січня по 1 лютого. Шляхом інтерв'ю опитали 1 205 респондентів віком від 18 років з 86 населених пунктів усіх регіонів України (окрім Криму). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,9% – для показників, близьких до 50%, 2,5% – для показників, близьких до 25%, 1,9% – для показників, близьких до 12%, 1,3% – для показників, близьких до 5%.