Джерело: 24 канал

Журналіст та автор блогу "Теории заговора" Олексій Печій вирішив проаналізувати останні події, як сколихнули Російську Федерацію.

Цікаво Придушення протестів за Навального: в ПАРЄ пригрозили Росії "юридичними висновками"

На ютуб-каналі 24 каналу відбудеться стрім, де журналіст спробує відповісти на головні питання – як Путін зомбує росіян лякалками, чи буде продовження протестів і найголовніше – як нам, українцям, реагувати на протести в сусідній Росії. Все це в прямій трансляції о 20:00 – не пропустіть!

Дивіться пряму трансляцію з Олексієм Печієм про події в Росії на 24 каналі:

Протести в Росії: що про це відомо

  • Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня через майже пів року після отруєння у Томську. Однак його затримали одразу в аеропорту і відвезли до поліцейського відділку у підмосковних Хімках.
  • Менше ніж через 16 годин після затримання над ним провели суд. Його закрили під вартою на 30 діб.
  • Після цього 23 січня Росією прокотилися масові антиурядові протести. Хвиля демонстрацій накрила безліч великих міст країни, на вулиці вийшли десятки тисяч людей.
  • Одразу після початку демонстрацій силовики почали затримувати протестувальників. Вони били людей кийками та заводили до автозаків. За підрахунками правозахисників, всього затримали майже 4 тисячі осіб, що стало історичним рекордом.