Найцікавіші та найпопулярніші серед наших читачів сюжети за тиждень – до вашої уваги.

Цікаво Масштабні снігопади в Україні та конкуренція в ОПЗЖ – відео тижня

Смертельні наслідки негоди

Внаслідок ускладнення погодних умов деякі села залишалися знеструмленими протягом кількох днів, а жертвами морозів стали 4 людини. Зокрема, на Волині 41-річна річна жінка замерзла просто посеред поля, яким йшла, бо хотіла скоротити дорогу додому.

Жертвами негоди стали 4 українців: дивіться відео

Зростання кількості нових випадків COVID-19 на Прикарпатті

Від початку пандемії в Івано-Франківську наразі найгірша ситуація. За лютий 2021 року в області реєстрували в 4 рази більше хворих щоденно, ніж у попередні місяці. Завантаженість лікарень зросла з 33% до 77%. Щодня бригадами скеровується на стаціонарне лікування від 80 до 120 пацієнтів.

Івано-Франківщина не справляється самостійно з COVID-19: відео

Як менше платити за електроенергію

Фахівці радять комплексно підходити до економного споживання електроенергії. Насамперед необхідно замінити лампи на енергоощадні. А пральна машина може використовувати менше електроенергії, якщо обирати режими з мінімальною температурою прання.

Як навчитися економно споживати електроенергію: дивіться відео

Перший в Україні мобільний госпіталь

В Івано-Франківській області вживають максимальних заходів стримання та протидії COVID-19. Зокрема, облаштовують перший в Україні мобільний госпіталь. Шпиталь розгортають на базі Богородчанської райлікарні, її вже перепрофільовують у монолікарню – винятково для пацієнтів із коронавірусом.

На Прикарпатті розгортають мобільний шпиталь: дивіться відео

Депутати хочуть легалізувати цивільну зброю

У січні 2021 року в парламенті зареєстрували 2 законопроєкти, які мають дозволити використання цивільної зброї. Водночас самі українці по-різному реагують на легалізацію вогнепалів. Одні вважають, що це може трагічно закінчитись. Інші ж підтримають таку ініціативу.

Як українці ставляться до легалізації зброї: дивіться відео