Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що сервери з цим відео не були в управлінні парламенту. Але зараз ця ситуація вже змінилася.

Зверніть увагу Кінець кнопкодавству: у Раді нарешті запрацювала сенсорна система – відео

Тривають пошуки відеодоказу ймовірного кнопкодавства за Шкарлета

Спікер Разумков пояснив журналістам 2 березня, що відео процесу голосування за Шкарлета шукають – ба більше, його намагаються відновити після зникнення.

Його зараз намагаються відновити. Тому що ці сервери не перебували в управлінні Верховної Ради. Тобто, вони є власністю ВРУ, але були в Управлінні державної охорони,
– розповів глава Ради.

Нагадаємо, ще 16 лютого Управлінні держохорони заявили, що оприлюднення відео з голосуванням за Шкарлета не належить до їхньої компетенції. Мовляв, власником відео є Апарат Верховної Ради.

Чи може подібна ситуація зі зникненням відео повторитися? Разумков каже, що ні:

  • "Зараз ці сервери по камерах, які стоять у залі, перебувають в управлінні Верховної Ради. Якщо щось інше трапиться, то ми цю інформацію зможемо оперативно оприлюднити".

Що не так із призначенням Шкарлета главою Міносвіти

  • 17 грудня 2020 року Верховна Рада голосувала за призначення Сергія Шкарлета повноцінним міністром освіти (раніше він був виконувачем обов'язків глави відомства). У підсумку рішення підтримали мінімумом із необхідних голосів – 226.
  • Одразу після цього представники партії "Голос" заявили, що помітили порушення під час голосування – а саме, кнопкодавство. Зокрема, звернули увагу на депутата з "Опозиційної платформи – За життя" Григорія Суркіса.
  • Голос Суркіса за Шкарлета зарахували, хоча самого нардепа не було у Верховній Раді. Тобто, голосувати персонально, як того вимагає законодавство, він не міг.
  • У січні 2021 року стало відомо, що Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження з цього приводу. Аж раптом лідер фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив, що відео з фактом кнопкодавства зникло.

До теми Жартома подякували за кнопкодавство: "Голос" подарувала Шкарлету червоні гвоздики