Віддали округ без боротьби: чому Аксьонов переміг

Що ж, давайте подивимося.

Читайте також Офіційні результати виборів на 50 окрузі: хто перемагає

Перший скрін – це результати виборів на тому ж 50-му окрузі у 2019 році. Тоді переміг мер Покровська Руслан Требушкін. Той же Аксьонов зайняв друге місце з 29%. Кандидат від "Слуги народу" – третє з результатом у 22%.

В окрузі №50 на Донечині провели довибори у Верховну Раду: хто переміг
Відомості про підрахунок голосів виборців у виборчому окрузі № 50 у 2019 році / Скірн з фейсбук-сторінки Дениса Казанського

Другий скрін – результати виборів у 2021 році. Зверніть увагу, що ОПЗЖ зняла свого кандидата, чим і забезпечила Аксьонову перемогу. Але все одно за Аксьонова проголосувала майже та сама кількість виборців (мешканці Добропілля), що і у 2019 році. І лише через низьку явку, 29% перетворилися на 65%.

В окрузі №50 на Донечині провели довибори у Верховну Раду: хто перемігВідомості про підрахунок голосів виборців у виборчому окрузі № 50 у 2021 році / Скірн з фейсбук-сторінки Дениса Казанського

Зверніть увагу і на результат кандидата від "Слуги народу". Він посів ганебне 5 місце, після божевільної Шилової. Кампанії фактично не вів. Ніхто з депутатів чи авторитетних представників партії не приїхав його підтримати. Висунули просто хлопчика для биття, на якого було усім плювати.

Рекомендуємо! Дві хвилі розчарування: хто є справжнім виборцем Зеленського

Якби за цей округ боролися, а з виборцями працювали – результати могли б бути іншими.

Два роки тому "СН" отримали тут високу підтримку. А тепер просто віддали округ без боротьби. Отже знову маємо замкнене коло. Донбас без боротьби віддають проросійским силам, а потім скаржаться, що "там одні сепаратисти". Так, регіон складний. Але ситуацію можна виправити, якщо працювати, а не домовлятися.