Заступник голови президентського Офісу запевнив, що варіант з непризначенням виборів навіть не розглядається.

Цікаво Спадок Кернеса: вдова мера Харкова закриває його готель "Національ" – ЗМІ

Через те, що була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради. Я думаю, що вибори слід уже очікувати восени, адже терміни (призначення виборів на березень – 24 канал) минули,
– пояснив Кирило Тимошенко.

Що буде з містом

Заступник Андрія Єрмака також запевнив, що місто перебуває в надійних руках. У цьому контексті він пригадав нещодавнє призначення нової голови Харківської ОДА Айни Тимчук.

"За цей період в Харкові точно буде спокійно, місто буде розвиватися. Я знаю, що в них там дуже багато на літо відкриттів великих проєктів. Наприклад, зоопарк", – підкреслив заступник голови ОПУ.

Що таке "чехарда" з документами

  • Для того, аби в Харкові провели нові вибори, за законом, відповідне рішення мала схвалити Верховна Рада за поданням місцевої влади.
  • Після смерті Геннадія Кернеса місто очолив секретар міськради Ігор Терехов. Він запевнив, що подав відповідне звернення в парламент, але зробив це в останній день – 31 грудня 2020 року.
  • Відтак, щоб вибори відбулися 28 березня, рішення мали схвалити протягом 26 – 29 січня, але парламент так цього й не зробив. У Раді заявили, що Терехов надіслав не всі необхідні документи.
  • Та секретар міськради відбився тим самим – заявив, що нічого не знає і вже давно очікує від парламенту перелік документів, які слід надіслати.