Вона є своєрідним щоденником з листів до її загиблого нареченого. Після початку війни в Україні Бурлакова стала волонтеркою, а згодом – молодшою сержанткою Збройних сил України.

Цікаво Дві локації та карантинні правила: як пройде церемонія Золотий глобус

За що Бурлакова отримала премію

Після того, як у 2016 році під час виконання бойового завдання загинув наречений жінки, вона сублімувала біль від втрати у книжці "Життя P.S." – своєрідному щоденнику. Це, фактично, листи до коханого з першого дня, як його не стало.

У 2020 році книгу ветеранки драматизували: прем'єра п'єси за її співавторства відбулася у Львові на сцені театру імені Марії Заньковецької.

Вистава
Афіша вистави "Життя P.S." / Фото з сайту театру імені Марії Заньковецької

Привітання від Кулеби

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, вручення особливої відзнаки премії Women in Arts 2021 ветеранці та журналістці Валерії Бурлаковій відзначає силу мистецького таланту, який допомагає осмислити воєнний досвід і тамувати біль втрати.

Для мене Валерія уособлює розумну і небайдужу Україну, її силу, талант і відданість. Вона на власному прикладі доводить, що не існує "жіночих" чи "чоловічих" справ, про що б не йшлося — від командування мінометом до написання книжки,
– зазначив Кулеба.

Що відомо по Особливу відзнаку премії

  • У 2021 році засновники додали до 7 основних категорій премії Особливу відзнаку.
  • Нею нагороджуються жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру.
  • Переможницю визначає голосування наглядової ради поза загальним конкурсом премії.