Про позицію "слуг народу" щодо можливості збереження Степановим посади у випадку затягування старту вакцинації в ефірі одного з українських телеканалів розповіла Ірина Верещук.

Читайте також Дати постачання COVID-вакцини в Україну знову зсунули: Pfizer може надійти весною

Що чекає на Степанова, якщо вакцинація провалиться

Степанов персонально несе відповідальність за початок вакцинації, не враховуючи, що є відповідальність Ляшка (головного санітарного лікаря – 24 канал) і всіх інших. Ми будемо розглядати таке питання (відставки – 24 канал),
– заявила Верещук.

Вона додала, що не вважає такий крок покаранням. Однак Степанов за таких умов не зможе бути ефективним на посаді та зберегти довіру суспільства.

"Йдеться про слово – він дав слово не тільки нам як фракції, але і всьому суспільству до кінця місяця розпочати вакцинацію", – наголосила нардепка.

За її словами, у випадку відставки Степанова, вона підтримала б кандидатуру Михайла Радуцького на пост глави нового Міністерства охорони здоров'я.

Верещук додала, що потенційна нова кандидатура на місце міністра пройде ретельну перевірку – "буде екзаменуватися, буде протестована і рекомендована до голосування".

Зверніть увагу Нардепка захворіла на COVID-19 і звинуватила Степанова

Заяви Степанова про вакцинацію: основне

вакцинація в Україні, етапи, МОЗ
План вакцинації українців / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу