Венедіктова прокоментувала ситуацію з тими білорусами, які переховуються від кримінального переслідування у себе на батьківщині. Частина з тих, хто протестував проти режиму Лукашенка, перебувають саме на території України.

Актуально Калічили та вбивали українців: скільки ексберкутівців тепер служать у білоруській міліції

Венедіктова каже, що ОГ – поза політикою

Українська прокуратура взагалі в політику не грає. Ви ж бачите, що я рік демонструю, що ми поза політикою, і якщо ми поза українською політикою, я продемонструвала це тим, що не дала країну втягнути в американську політику, то і тут ми в політичні ігри грати не будемо,
– сказала Венедіктова.

Проте співпраці з білоруськими правоохоронними органами у рамках міжнародно-правових доручень генпрокурорка не відкидає. Венедіктова наголошує, потрібно дивитись безпосередньо на матеріали, коли вони надійдуть.

Громадяни Білорусі в Україні перебувають законно

Тим більше, якщо громадяни Білорусі у нас тут перебувають, то вони перебувають законно, і насправді є ціла процедура, щоб почати такий процес, і я впевнена, що всі громадяни Білорусі підуть законним шляхом, і оберуть цю законну процедуру залишатися в Україні,
– пояснила очільниця Офіс Генпрокурора.

Читайте також Україна впала, Білорусь ще тримається, – чергове одкровення від Лукашенка

Тихановська раніше заявила, що хоче зустрітись з керівництвом України

Зазначимо, що раніше лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вже мала переговори з представниками української влади. Мовиться про нардепів-членів міжфракційної групи "За демократичну Білорусь". Проте суперниця Лукашенка наголосила, що хоче зустрітись і з керівництвом України.

Політикиня зазначила, що з серпня 2020 року в Білорусі затримали близько 32 тисяч людей, а щонайменше 14 тисяч були змушені покинути країну. Більше ніж 250 осіб визнали політичними в'язнями.