З огляду на це генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова прокоментувала ймовірну долю олігарха Ігоря Коломойського, який був серед головних власників "Приватбанку" до його націоналізації у 2016.

Цікава думка Справа "Приватбанку" ожила: Коломойський наступний

Коломойського можуть екстрадувати, якщо будуть докази

В очільниці Офісу генпрокурора запитали, чи може відбутися екстрадиція Ігоря Коломойського до України.

Будуть підстави, будуть докази – ми це зробимо. На сьогодні говорити про те, що когось потрібно екстрадувати... Для цього мають бути підстави,
– відповіла Ірина Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що робитиме тільки те, для чого вистачатиме доказової бази. Але називати прізвища, щодо яких прокуратура чинитиме якісь дії – "це не питання функціонування кримінальної юстиції".

  • За процесуальними рішеннями, мовляв, не повинні стояти прізвища, а друга сторона завжди має право на захист.

Чому знову почали говорити про розкрадання в "Приватбанку"

  • 22 лютого 2021 року в Україні гучно затримали колишнього першого заступника голови правління "Приватбанку" Володимира Яценка – літак із ним розвернули майже на кордоні.
  • 23 лютого Національне антикорупційне бюро України оголосило трьом колишнім топпрацівникам "Приватбанку" підозри у розтраті 136,89 мільйона гривень.
  • Серед підозрюваних – колишній голова правління "Приватбанку" Олександр Дубілет, екскерівниця одного з підрозділів банку Олена Бичихіна та, власне, Володимир Яценко.
  • Вночі 25 лютого Яценку обрали запобіжний захід – тримання під вартою 60 днів із правом вийти під заставу у 52 мільйони гривень. І Яценко цим правом скористався того ж дня.