Реконструйовані відділення будуть містити необхідне професійне технічне обладнання, аби на стадії прийняття пацієнта до лікарні йому надавали фахову первинну допомогу. Про це в ексклюзивному інтерв'ю 24 каналу розповів міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Читайте також Можу собі дозволити, – Чернишов відповів, чи задоволений своє зарплатою

Він зауважив, що ця частина реалізації програми "Великого будівництва" була розпочата ще в другій половині 2020 року. А завершення заплановано на перший квартал 2021.

За його словами, Міністерство наразі дуже активно працює з обласними державними адміністраціями, також верифікує поточний перелік об'єктів для втілення у цьому році. Мовиться зокрема про об'єкти соціально-економічного розвитку:

  • школи;
  • садочки;
  • стадіони.

"Також у 2021 році будемо піклуватися про напрям, який мотивує розвиток туризму в регіони України", – прокоментував Олексій Чернишов.

Так звані розвиткові проєкти є нашим фокусом, – Чернишов

Міністр розвитку громад і територій відзначив, що уряд наразі фокусує розвиток регіонів саме на проєктах, які будуть створювати робочі місця та додану вартість.

Так звані розвиткові проєкти – це також є нашим фокусом. Держава має мотивувати регіони створювати нові робочі місця, виробництва, додану вартість, податки і розвиток інфраструктури,
– пояснив він.

І додав, що за планами Міністерства, саме у 2020 році інвестиції в цей сегмент становитимуть щонайменше 30% з обсягу Державного фонду регіонального розвитку.

Міністр пояснив, що стосовно розвиткових проєктів мовиться не тільки про "тверді", а й "м'які". "Останні – це проєкти, які розвивають професійність і освіту українців, майбутніх працівників, аби вони були конкурентоспроможні ринку праці, запланованому до створення у 2021.

Повне інтерв'ю з міністром Чернишовим: дивіться відео 24 каналу

Чернишов: Інвестиції в дороги збільшуватимуться

Очільник Міністерства розвитку громад і територій розповів, що у цьому році дороги продовжать ремонтувати та будувати.

Інвестиції в дороги у 2021 році збільшуватимуться. Як пообіцяв президент, за наступні 4 роки будуть побудовані всі нові дороги України,
– підсумував він.

Що відомо про "Велике будівництво"?

Це спільний проєкт президента Володимира Зеленського та уряду, який анонсували ще восени 2019 року. Його мета – побудувати необхідні об'єкти інфраструктури по всій Україні.
Проєкт втілюватиметься за бюджетні кошти, гроші Державного фонду регіонального розвитку, а також надходження з місцевих бюджетів.