За словами Верещук, навіть для позаштатних радників є певні обмеження. Депутатка зауважила, що в такій ситуації є моральна межа, адже він є речником ТКГ, а тому повинен знати та володіти державною мовою.

Читайте також У "Слузі народу" назвали свинством дописи Арестовича з нецензурною лайкою

Як зауважила Верещук, Арестович покликається на те, що він писав на своїй приватній сторінці у фейсбуці, тому має право спілкуватися там тією мовою, якою вважає за потрібне.

Однак, на думку нардепки, він мав би писати українською, адже повідомляв не про якісь приватні справи, а про засідання ТКГ.

Думаю, що це був недоречний допис. Пану Арестовичу просто треба було вибачитись і видалити його,
– наголосила вона.

Верещук припустила, що надалі Арестович писатиме про засідання Тристоронньої контактної групи державною мовою. Однак вона зауважила, що приватні дописи позаштатного радника є його особистою справою.

Чи може Арестович говорити від імені ТКГ

За словами Верещук, важливо звернути увагу на те, як речник ТКГ реагує на зауваження щодо української мови. Однак депутка підсумувала, що проблема у цій справі полягає лише в моральному підході.

Верещук прокоментувала скандал довкола висловлювань Арестовича: дивіться відео

До теми Росіяни відверто брешуть, – Арестович про ставлення Кремля до плану щодо Донбасу

Висловлювання Арестовича: що відомо

  • Речник Тристоронньої контактної групи Олексій Арестович 16 березня 2021 року на своїй сторінці у фейсбуці нагрубіянив чоловікові, який закликав його інформувати про переговори у ТКГ українською мовою.
  • Допис Арестовича викликав обурення у користувачів соцмереж. Більшість людей наголошували, що він є публічною особою, тож повинен контролювати свої висловлювання.
  • Згодом речник ТКГ відреагував на скандал. Зокрема, він запевнив, що так відповів ботові.