Про залишки вакцини від COVID-19, щеплення пенсіонерів та міжфракційне об'єднання Олександра Дубінського у Раді – в ефірі програми розповіла нардепка від "Слуги народу" Роксолана Підласа.

До слова Більш ніж половина українців не хочуть вакцинуватися проти COVID-19: деталі опитування

Про залишки вакцини

Продаж залишків вакцини від COVID-19 створить соціальну нерівність. Тоді вакцинуватимуть не усіх охочих з "Дії", які записалися, а тих, які можуть собі дозволити заплатити тисячу гривень. В нас деякі люди заробляють мінімальну зарплату – 6 тисяч гривень. Це несправедливо.


Роксолана Підласа розповіла про вакцинацію в Україні / Фото politeka

Про щеплення пенсіонерів

Коли ми говоримо про "Дію", там теж є застереження. Говорять про те, що в "Дії" реєструються лише молоді люди. Водночас люди старшого віку, які не реєструються, нібито не мають можливості вакцинуватися. Однак вакцинацію людей похилого віку треба організовувати у більш безпечних місцях. Про це говорять і в МОЗ, і на місцях.

Зараз вакцинують лікарів, які безпосередньо контактують з хворими. У всіх лікарнях є контакт з коронавірусом. Це небезпечно. Для молодої людини це помірний ризик, а для старших людей цей ризик може бути фатальним. Пенсіонерів треба вакцинувати в окремому пункті.

До теми Викидати вакцину – це світова практика, але ми не можемо цього дозволити, – Соляр

Про міжфракційне об'єднання Дубінського

Однозначно, у нас залишається 245 депутатів у фракції. Були спекуляції, що разом з Олександром Дубінським вийдуть з фракції якісь його друзі, колеги з комітету чи з міжфракційного об'єднання. Однак ці прогнози не здійснились, тому монобільшість – стабільна.

Дивіться випуск програми "6/9" за 18 березня: відео