У ВАКС зазначили, що поки зі сторони обвинувачення не надходило нового клопотання про продовження дії процесуальних обов’язків. Проте, таким правом прокурори можуть скористатися.

Читайте також Затримували незрозумілою мовою: Гримчак буде судитися з Україною у Європейському суді

Вчора (14 лютого – 24 канал) скінчився термін дії обов’язків, які були встановлені раніше, строком на два місяці. Тобто відсьогодні він вже не повинен його носити (електронний браслет – 24 канал),
– додали у суді.

Зі свого боку Юрій Гримчак на своїй сторінці у фейсбуці підтвердив цю інформацію та заявив, що тепер він "абсолютно вільна людина".

"Сьогодні маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов’язання перед судом і електронний браслет з мене зняли. Тепер я абсолютно вільна людина", – написав політик.

Затримання Юрія Гримчака: що відомо

  • 14 серпня 2019 – правоохоронці з НАБУ, прокуратури та СБУ затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих території Юрія Гримчака та його помічника Ігоря Овдієнка.
  • Затриманих запідозрили у вимаганні хабаря у мільйон доларів, а, власне, саме затримання відбувалося під час передачі частини грошей – 480 000 доларів.
  • Згодом суд обрав Гримчаку запобіжний захід – утримання в СІЗО 60 днів із можливістю вийти під заставу у 6 000 000 гривень.
  • Поки тривало слідство, прокуратура зняла з чиновника підозру в шахрайстві, натомість пред'явила підозру у зловживанні впливом.
  • 30 січня 2020 Юрій Гримчак вийшов із Лук'янівського СІЗО Києва під цілодобовий домашній арешт. А з квітня 2020 року він був вже тільки під нічним домашнім арештом.
  • САП передала справу Юрія Гримчака до суду 22 травня 2020 року.
    Колишньому урядовцю загрожує від 5 до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна.

​До слова Юрій Гримчак на свободі: коротка біографія