Клопотання було відхилено через відсутність підстав застосування приводу. Про це інформує пресслужба ВАКС.

Читайте також "Плівки Вовка": суд відмовився розслідувати справу, – ЦПК

У повідомленні мовиться, що до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання прокурора САП Офісу Генерального прокурора про застосування до голови Окружного адміністративного суду Києва запобіжного заходу у вигляді застави.

Сторона обвинувачення також заявила клопотання про привід Павла Вовка, оскільки він не з'явився на судове засідання, а також не повідомив про причини відсутності.

Прокурор під час судового засідання наголошував, що голова ОАСКу був належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання,
– відзначили у ВАСК.

Але суддя Вищого антикорсуду заявив, що докази вручення повістки про виклик Вовку – відсутні.

"Особа, яка повідомляла про виклик, під час того, як підозрюваний сідав в автомобіль, дійсно вкинула в авто 2 аркуші паперу. Але суд не отримав доказів, що ці аркуші були саме повісткою про виклик", – пояснили у ВАКС.

Відтак слідчий суддя врахував відсутність доказів того, що Вовк отримав повістку чи ознайомився з її змістом іншим шляхом. Тому клопотання прокурора було відхилено.

Справа судді Вовка: коротко

  • Голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та 6 його підлеглих підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.
  • Детективи НАБУ стверджують, що представники Феміди виносили неправомірні рішення у своїх інтересах, інтересах бізнес-кіл та окремих політиків.
  • Павла Вовка навіть оголосили в розшук, оскільки він постійно ігнорує допити НАБУ й не з'являється на них.
  • "Центр протидії корупції" 6 січня повідомив, що Вищий антикорупційний суд не має наміру далі розслідувати цю справу. Зокрема, суддя ВАКС Андрій Біцюк повернув детективу Антикорупційного бюро клопотання щодо продовження розслідування.