Досудове розслідування було зупинено у зв’язку з необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародної співпраці. Про це йдеться у постанові детектива НАБУ від 1 лютого 2021 року

Читайте також Суд ЄС скасував рішення про накладення санкцій на прем'єра-втікача Азарова

Водночас суд вирішив, що зі змісту оскаржуваної постанови неможливо встановити мотивування необхідності звернення зі запитом про міжнародну правову допомогу у цьому кримінальному провадженні.

Фактично вказана постанова складається з фабули кримінального правопорушення та одного речення щодо виконання усіх необхідних та можливих слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, а також наявності необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва,
– зазначають у ВАКС.

Разом з цим, відповідно до вимог КПК України, мотивувальна частина повинна містити відомості про:

  • зміст обставин, які є підставами для прийняття постанови;
  • мотиви прийняття постанови, їх обґрунтування;
  • посилання на положення цього Кодексу.

На думку суду, детектив у судовому засіданні не надав матеріалів запиту, які б дали слідчому судді можливість встановити його співвідношення з обставинами кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється Микола Азаров.

Слідчий суддя відхилила аргумент детектива про неможливість долучити матеріали запиту до матеріалів скарги з огляду на таємницю досудового розслідування.

Зважаючи на це, слідчий суддя скасувала постанову детектива НАБУ про зупинення досудового розслідування,
– підсумували у суді.

У чому підозрюють Азарова

Про яке саме розслідування йдеться у повідомленні суду не вказано. Раніше повідомлялось, що в Україні проти Миколи Азарова розслідуються кілька кримінальних справ:

  • про розтрату чужого майна;
  • зловживання службовим становищем;
  • незаконне фінансування будівництва мережі спецзв'язку та інші.

Хто такий Микола Азаров?

Микола Азаров – український політик російського походження. Він обіймав посаду прем'єр-міністра за часів президента-втікача Віктора Януковича. У 2014 році унаслідок Революції Гідності втік з України.

Микола Азаров перебуває у розшуку СБУ. В Україні проти нього відкрита низка кримінальних справ.