На думку заступника міністра внутрішніх справ, організатори акції в соціальних мережах начебто закликали не до мирного протесту. Він вважає, що акцію планували саме з насильницькими діями.

Зверніть увагу Запускали салюти й кидали файєри: під ОП відбулись протести на підтримку Стерненка – фото, відео

"Організатори акції й найбільш активна частина не хотіла ніякої мирної акції. Ми найбільше не хотіли, щоб знову лилася кров — ні провокаторів, ні мітингувальників, ні поліцейських. Тому було прийнято рішення не вступати в насильницьке зіткнення з окремою групою провокаторів", – сказав Геращенко.

Він наголосив, що важко говорити про події під Офісом Президента на тлі ситуації на Донбасі. За його словами, такі протести нібито відволікають владу від справжніх проблем.

Важко говорити про цю вакханалію насильства, заворушень на тлі того, що на фронті загинули 4 наших військовослужбовці, що в країні третя хвиля пандемії,
– зауважив заступник міністра.

Геращенко додав, що правоохоронці вже пред'явили низку підозр найбільш активним учасникам акції.

Як зазначив він, поліція захищатиме право громадян на мирний протест, однак і покарають тих, хто "займається вандалізмом та хуліганством".

Протест від Офісом Президента: коротко

  • 20 березня українці вийшли на мирну акцію протесту під Офіс Президента. Вони хотіли підтримати засудженого Сергія Стерненка, у якого був день народження. Однак акція переросла в безлад.
  • Активісти розбили вікна будівлі, стіни обмалювали фарбами та закидали фаєрами.
  • Повідомлення про підозру оголосили кільком найактивнішим учасникам. Зокрема, Владиславу Стафійчуку, Євгену Строканю, Сергію Філімонову.
  • В Офісі Президента обурились діями активістів та запевнили, що вони завдали збитків на 2 мільйони гривень.