Народний депутат та член фракції "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива продовжує перейматися через декомунізацію в Україні. 3 січня політик вирішив підлити масла у вогонь за допомогою відео, опублікованого на своїй сторінці у фейсбуці, як зауважив 24 канал.

Радимо прочитати Від Порошенка до Киви: найгучніші скандали зі статками політиків у 2020 році

У цьому відео Кива фігурує у радянській ушанці – шапці з червоною зіркою часів СРСР, а також серпом і молотом, які в Україні визнано незаконною символікою тоталітарного режиму.

Зауважимо, 31 грудня нардеп уже викладав фото з такою ж шапкою, яке активно обговорювали у мережі. Цього ж разу Кива "додав переконливості" – у відео присутня лайка.

Мама, я на тренуванні, із тренером, і в шапці. І пішли вони на*уй зі своєю декомунізацією,
– сказав народний депутат.

У відео не уточнено, кому саме слід йти у вказаному напрямку. Та можна припустити, що мовиться про тих українців, які підтримують декомунізацію.

Зауважимо, у квітневому дослідженні 2020 року Фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології 44% опитаних заявили, що ставляться негативно до декомунізації. Припускаємо, ці українці на посил пана Іллі Киви можуть не зважати.

Кива послав українців: дивіться відео

Що слід пам'ятати про заборону комуністичної символіки в Україні

  • Декомунізація – це процес позбавлення від радянської ідеології. Стартував він в Україні у 2015 році.
  • Назви міст, сіл, вулиць та інших топонімів почали змінювати, а також законом заборонено використання усієї радянської символіки.
  • У 2019 році Конституційний Суд України підтвердив конституційність закону.