Тепер місцева влада регіону, який опинився у червоній зоні, сама вирішуватиме: забороняти чи дозволяти перевезення. Таким чином повноваження від державної комісії передали на місця.

Важливо знати Локдаун у містах та оновлені кольорові зони: як в Україні діє адаптивний карантин

Що зміниться у роботі громадського транспорту

Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно ухвалюватимуть рішення щодо карантинних обмежень.

За їх рішеннями заборонятимуть регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Які заборони може вводити влада на місцях

За рішенням регіональної комісії, в області можна буде повністю спинити регулярні і нерегулярні перевезення. Втім є і короткий перелік перевезень, які дозволятимуть.

Перевезення, які дозволятимуться:

  • транзитні;
  • легковими автомобілями, де кількість пасажирів разом з водієм не більше 5-ти осіб (без урахування дітей до 14 років);
  • службовим/орендованим авто підприємств і установ у межах кількості місць для сидіння і за погодженим з поліцією маршрутом руху;
  • перевезення пасажирів авто у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Адаптивний карантин
Які обмеження діють у кожній з зон / Інфографіка 24 каналу