Про це в інтерв'ю виданню розповіла міністерка соцполітики Марина Лазебна. За її словами, відомство вже розробило необхідний законопроєкт.

Читайте також 12 гривень за маршрутку та інші сюрпризи: що буде з цінами на проїзд

Пільги на проїзд монетизують: що це означає

Документ передбачає, що місцева влада своїми рішеннями визначатиме форми надання пільг на проїзд, зокрема в монетизованому вигляді.

"Необхідно спонукати місцеві влади впроваджувати засоби обліку фактично наданих пільг", – заявила Лазебна. Водночас міністерка зазначила, що цей процес наразі йде важко.

Ми запропонуємо механізми, як монетизувати пільги на проїзд. Хочемо дати громадам алгоритм, як це зробити. Є 2,4 мільйона людей, які мають пільговий проїзд згідно із законодавством. Ми за те, щоб пільги залишалися,
– наголосила глава відомства.

У Мінсоцполітики вважають необхідним домовлятися щодо цього з головами громад. Зокрема, вже працюють з Асоціацією міст України. Там підтримують такий порядок денний, однак все просувається повільно.

Пропозиції монетизації пільгового проїзду від уряду

  • Кабінет Міністрів раніше підготував порядок що монетизації пільгового проїзду.
  • Пільги по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах пропонують надавати в готівковій формі у випадку прийняття такого рішення місцевими органами влади.