Також він вкотре наголосив, що важливо дотримуватися усіх обмежень. Інакше влада буде посилювати карантин.

Тим часом У Києві черга на трамвай розтягнулася на 100 метрів: промовисте відео

Степанов назвав умову зупинки транспорту в Україні

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов наголосив, що ситуація з поширенням коронавірусу ускладнилася. Тож зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень.

Якщо на COVID-19 хворітимуть більше й більше українців, якщо "ситуація вийде з-під контролю" – уряд може зупинити транспорт.

Якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник,
– заявив міністр.

За його словами, влада обговорює питання локдауну. "Але ми повинні балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом", – додав Степанов.

Що слід пам'ятати про роботу транспорту під час локдауну

  • У листопаді 2020 влада вже обговорювала тему зупинки транспорту. Тоді ситуація з коронавірусом також була не з найкращих (наприкінці місяця щодня фіксували по 16 тисяч нових хворих – приблизно як і зараз, у кінці березня 2021). Максим Степанов у листопаді запевняв, що метро та інший громадський транспорт – це "критична інфраструктура", яку "ми не можемо зупинити".
  • Під час попереднього жорсткого локдауну в україні (березня – травня 2020) транспорт не зупиняли. Він працював, але з обмеженнями. Однак тоді закривали пункти пропуску на кордонах та припиняли міжнародне авіаційне й залізничне сполучення.

До теми Куди вони всі їдуть, – Кличко знову обурився через забиті маршрутки в Києві