Уманський заявив, що не хотів миритися з тим, що відбувалось у міністерстві. Про це розповів в інтерв'ю програмі "Перехресний допит" на 24 каналі.

Цікаво Хай залишаються у своїх фекаліях: Уманський відповів "слузі" Трухову на "алкоголіка" і "помилку"

"Не захотів миритися, тому "вперся рогом". Якщо ти пішов на політичну посаду, то маєш цінувати своє ім'я та гідність", – сказав ексміністр.

За його словами, він не може собі дозволити вдавати, що чогось не бачить і не розуміє.

Або я дурний, якщо я цього не розумію, або мені зручно цього не бачити. Я не захотів бути дурним і не захотів прикидатися, що мені зручно,
– заявив Уманський.

Він зауважив, що ситуація з Павлом Рябікіним викликаєу нього повагу.

Як Уманський оцінює роботу Марченка

Як зауважив Уманський, новий міністр фінансів Сергій Марченко не сприяє великим змінам у міністерстві. Водночас "великих потрясінь" там також немає.

"Якоїсь політики у царині наведення ладу я не побачив. Я не побачив ініціатив міністра, в який спосіб він хоче вирішувати певні речі. Я очікував якраз наведення ладу", – висловився Уманський.

Дивіться повне інтерв'ю з Ігорем Уманським: відео

Відставка Уманського: що відомо

  • Ігоря Уманського призначили на посаду міністра фінансів 4 березня 2020 року. Тоді на позачерговому засіданні Верховна Рада відправила у відставку уряд Олексія Гончарука.
  • Уманський замінив Оксану Маркарову, однак не надовго. Вже 30 березня Верховна Рада проголосувала за його звільнення.
  • Незабаром стало відомо, що міністерство очолить Сергій Марченко.
  • Голова Офісу Президента Андрій Єрмак у квітні повідомив, що Уманського призначили його радником. У листопаді він пішов з цієї посади також.

Читайте повністю інтерв'ю з Ігорем Уманський сьогодні, 29 грудня, на сайті 24 каналу.