Такі зміни анонсував директор з питань інформаційних технологій "Укрзалізниці" Володимир Рєзнік. Він наголосив, що перевізник прагне створити якісний сервіс у пасажирських поїздах.

Важливо Гірськолижні курорти поруч: Укрзалізниця запускає додатковий поїзд до Чернівців

Рєзнік зазначив, що наразі "Укрзалізниця" у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Одна з основних тенденцій сьогодення – це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету,
– зауважив Володимир Рєзнік.

Де та коли чекати швидкісний інтернет

Він пояснив, що реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ – Харків. Рєзнік сказав, що зараз опрацьовується концепція. Її головне завдання – розв'язати проблему покриття сліпих зон.

"Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв'язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України", – підсумував він.

Зауважимо, що наразі конкретних термінів появи Wi-Fi в потягах "Укрзалізниці" немає. Однак, швидше за все, це станеться після вдосконалення концепція та розв'язання головних проблем.