В Укрзалізниці наголосили, що, попри негоду, затримок потягів немає. Національний перевізник гарантує пасажирам можливість виїхати із засніжених регіонів, квитки є в наявності.

Важливо На Дніпропетровщині з рейок зійшли 8 вагонів: в Укрзалізниці попередили про затримки потягів

Попри погіршення погодних умов та рясний снігопад, Укрзалізниця працює у штатному режимі, без затримок поїздів. Однак у разі потреби працівники готові працювати у посиленому режимі

Резервні вагони та склади потягів стоять напоготові. Так, зі Львова до Києва сьогодні відправляється 13 поїздів, при цьому спеціалісти УЗ пильно стежать за населеністю цих потягів і готові додавати місця у зв'язку з затримкою рейсів із львівського аеропорту імені Данила Галицького,
– наголосили у компанії.

В Укрзалізниці наголосили, що протягом 7 – 8 лютого з негодою боролися 2 378 залізничників. Вони очистили:

  • майже 5,2 тисячі стрілочних переводів,
  • 474 технологічні проїзди,
  • 143 пасажирські платформи.

Актуально Україну замело снігом: яка ситуація в областях зараз

В УЗ додали, що під час негоди залізниця залишається найнадійнішим та найбезпечнішим видом транспорту.

Коли негода відступить

Ще з 7 лютого у більшості областей лютують снігопади та морози. На таку погоду впливає циклон, який 7 лютого прийшов на Закарпаття, а впродовж 8 – 9 лютого він переміщається по всій території країни.

За прогнозами синоптиків, негода не відступить до 14 лютого. На теплішу погоду можна очікувати в кінці лютого – початку березня.

Яка ситуація у регіонах

  • В українських Карпатах 8 лютого випало більше метра снігу. А на високогірній метеостанції Пожижевська зафіксували понад 80 сантиметрів снігу.
  • Тим часом Одесу накрили рясні дощі, водночас там не припиняються морози. Через це на дорогах утворилася ожеледиця. Вітер сягає 18 метрів на секунду, це ускладнює ситуацію.
  • Львів також рясно засипало снігом. Через сильне навантаження комунальні служби не встигають розчищати вулиці міста. Тому львівські чиновники вийшли у центр Львова, щоб звільнити його від снігу.