Йдеться про угоду між Укроборонпромом і фірмами Tawazun Economic Council та EDGE Group. Підписав її гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Нагадаємо Зеленський в ОАЕ підписав низку важливих угод: що саме

Співробітництво оцінили на загальну суму понад 1 мільярд доларів США. Угода з EDGE про військову та технічну співпрацю дасть змогу обмінюватися та розвивати передові технології.

Підписання цієї тристоронньої угоди демонструє наш намір співпрацювати з провідними міжнародними компаніями в галузі оборонної промисловості. Ми у захваті від можливостей, які відкриваються для ОАЕ та України,
– сказав генеральний директор EDGE Фейсал Аль Баннаї.

Нові угоди між Україною і ОАЕ

Протягом перебування в ОАЕ 14 лютого офіційна делегація на чолі з Зеленським підписала низку важливих документів. Двосторонні домовленості стосуються як сфери туризму, так і податків чи визнання водійських посвідчень.

  • Зеленський домовився про економічну співпрацю з ОАЕ. Глава держави підписав протокол, який дозволить уникнути подвійного оподаткування податків на доходи й капітал, а також меморандум, яким заохочуватимуть іноземні інвестиції у сільське господарство.
  • Обидві сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері розвитку туристичного сектору.
  • Меморандум про взаєморозуміння у сфері землеустрою між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Міністерством зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ.