Тоді через вторгнення російських підрозділів – українська армія вимушено зупинила своє просування. Детальніше про нову лінію оборони – читайте у матеріалі журналістів 24 каналу.

Важливо Окупанти зірвали режим тиші та поранили українських воїнів: як минула доба на Донбасі

"У 2014 році тут були дуже запеклі бої. Саме на цій ділянці. Противника вдалося відтіснити. Але зараз він зайняв висоти", – розповів військовослужбовець ЗСУ Олександр.

Побачити лінію оборони ворога тут можна навіть неозброєним оком. Противник зумисне демаскує одні позиції, щоб приховати інші.

Лінію оборони переоблаштували через будівництво КПВВ у Щасті

І ось 6,5 років потому Українським захисникам довелося швидко переоблаштовувати свою лінію оборони. Причиною тому стало будівництво у Щасті контрольно-пропускного пункту. На частині колишніх позицій – зона прикордонного контролю. Армійські спостережні пости та вогневі точки довелося ретельно ховати від сторонніх очей.

Ми врахували все. За принципом безпеки, щоб люди, які будуть переходити не заважали нам, а ми не заважали їм. В кожного своя робота. Ми виконуємо свою,
– ділиться Олександр.

"Доводилося маскувати позиції за допомогою сіток, щоб нас не бачили ні мешканці тої сторони, і мешканці цієї, підконтрольної нам території. Щоб вони не бачили де ми перебуваємо і чим займаємося", – розповів військовослужбовець ЗСУ Дмитро.


КПВВ у Щасті / Фото 24 каналу

Окупанти продовжують блокувати роботу КПВВ

Після обумовленої у мінську дати відкриття КПВВ минув місяць, та роботу контрольно-пропускного пункту окупанти продовжують блокувати.

Окупанти ж облаштуванням КПВВ не займаються, ба навіть, не відводять звідти заборонену важку техніку. Звуки її моторів українські захисники чують майже щодня. Проте – це єдине порушення мінських угод, які армійці фіксують в районі Щастя. Кажуть, що від початку перемир'я тут дійсно жодного пострілу не було.

До теми Три обстріли та двоє поранених українців: деталі про ситуацію на Донбасі

Бригада, яка тримає оборону Щастя, від початку війни на Луганщину повертається вже втретє. Ділянка для них – знакова. Влітку 2014 року в Луганському аеропорту загинули 28 бійців підрозділу. Втрати побратимів армійці пробачити не зможуть.

Карта окупованих територій
Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу