Коли Україна отримає гелікоптери

Про це в інтерв'ю заявив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. За його словами, у 2020 році Україна вже отримала 2 нових гелікоптери французького виробництва Airbus Н125.

Цікаво В Україні розробили дві надпотужні великокаліберні гвинтівки: відео

"У 2021 році ми ще маємо отримати 10, а у 2022 році – 12. У такий спосіб, у Держприкордонслужби буде 24 нових сучасних гелікоптера, які можна використовувати для патрулювання кордону", – зазначив він.

За його словами, реформи Держприкордонслужби мають одну мету – підвищити надійність охорони державного кордону, аби забезпечити безпекою країну і її громадян.

Зараз в пріоритеті ділянка державного кордону з Російською Федерацією,
– заявив Дейнеко.

"Ви бачите, що відбувається в суміжних країнах – яка ситуація в Білорусі. Якщо так довідково – протяжність ділянки державного кордону України та Білорусі складає 1 084 кілометри. Якщо Білорусь все ж таки піде в Росію, ми отримаємо збільшення ділянки кордону з недружньо державою більше ніж на 1 тисячу кілометрів", – пояснив голова Держприкордонслужби.

Що відомо про гелікоптер Airbus Н125

Це легкий транспортний вертоліт, який вміщає в собі 5 пасажирських місць. Його вантажність становить трохи більше ніж 1 тону, крейсерська швидкість – 220 кілометри за годину, а дальність польоту – 661 кілометр. Гелікоптер може піднятись на висоту 5 280 метра.

Інтерв'ю з Сергієм Дейнеко у програмі "Міністри в краватках і без": дивіться відео