Про плани Укрзалізниці щодо розширення пасажирського сполучення розповів керівник компанії Володимир Жмак в ефірі одного з телеканалів. Про це повідомляє 24 канал.

Цікаво Укрзалізниця продаватиме квитки у Viber та Telegram: компанія анонсувала запуск чат-ботів

Ми працюємо над тим, щоб відновити сполучення з територіями, які прилягають до Криму. На жаль, до самого Криму ми заїхати не можемо,
– розповів керівник Укрзалізниці.

Він також пригадав, що у 2020 році компанія вже відновила залізничне сполучення з Авдіївкою – прифронтовим передмістям окупованого Донецька. Голова правління Укрзалізниці поскаржився на обмеження, викликані окупацією частини українських земель.

"З економічної точки зору всі ці обмеження є негативним фактором для нашої економіки. Ми втратили транзитні вантажі, пасажирське сполучення, що, звісно, позначається на наших економічних показниках", – розповів Володимир Жмак.

Коротко про залізничне сполучення з Кримом

  • Раніше кримські залізничні станції, зокрема в Сімферополі й Севастополі, були одними з найпопулярніших в Україні. Особливо в курортний сезон. Сімферопольський вокзал навіть називали "справжніми воротами Криму".
  • Після окупації півострова в грудні 2014 року Україна повністю зупинила залізничне сполучення з Кримом. До слова, авіаційне сполучення нині також не працює.
  • Єдиний варіант законно потрапити на півострів – автомобілем. Та для цього потрібно пройти процедури на КПВВ, аналогічні тим, які проходять на кордоні між двома різними державами.