Про це радник керівника Офісу Президента та ексміністр економіки сказав у програмі "Перехресний допит". Так він відповів на запитання про те, чому заступник голови ОП Олег Татаров у політиці, попри його скандальні заяви у час Революції Гідності.

Цікаво Що відомо про Олега Татарова: біографія та скандали, пов’язані з заступником голови ОП

"Українська політика – це бочка з гі*ном. До неї можна мати 2 підходи", – сказав Милованов.

За його словами, українці мають 2 шляхи:

  • "Стояти збоку і казати: "Фу, смердить, я туди не піду. Я – гарний, а ви зробіть так, щоб воно змінилось".
  • "Залізти у бочку і кожного дня намагатись змінити. І ти будеш сам тим смердіти, як всі інші".

Ексміністр розповів, що після Революції Гідності кілька років намагався стояти збоку і щось змінювати. Однак це не спрацювало.

"Я збудував Київську школу економіки. Я казав: "Ми змінимо". Запустили VoxCheck. Це на щось вплинуло? Вже перевірили сотні політиків – всі брешуть. Вони не перестали менше брехати. Такими прикладами ми переконались, що треба йти всередину і змінювати все, що можна", – розповів Милованов.

Дивіться повний випуск інтерв'ю з Тимофієм Миловановим на 24 каналі:

Що таке VoxCheck?

Це факт-чек проєкт VoxUkraine. Його започаткували у січні 2016 року. Проєкт створений для того, аби перевіряти високопосадовців та опозиційних політиків. Аналітики та волонтери слухають усі виступи, заяви та дописи політиків. З них вибирають висловлювання, які можна перевірити, та працюють над ними.

VoxUkraine у 2017 році проаналізували цитати топ-20 українських політиків та склали рейтинг тих, хто найчастіше каже неправду. Лідерами стали Юлія Тимошенко, Вадим Рабінович та Юрій Бойко.