Відтак, слідчі України не можуть проводити пошук замовників убивства Шеремета на території Білорусі. Про це Ігор Клименко розповів в інтерв'ю "Українським новинам".

Важливо Шеремет знав про загрозу вбивства від мене, – білоруський екссиловик Алкаєв

Голова Нацполіції також заявив, що правоохоронці зможуть визначитися з іншими фігурантами справи лише після того, як Україні передадуть оригінали записів розмов.

Наразі ми маємо у своєму розпорядженні лише ту інформацію, яка була оприлюднена в ЗМІ, зокрема, громадянином із Литви, який заявив про готовність свідчити про події 2012 року і Національна поліція готова його допитати,
– уточнив Клименко.

Що відомо про записи розмов

  • Колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар поширив записи розмов, на яких невідомі обговорюють спосіб вбивства журналіста Шеремета.
  • Українська сторона вже допитала Макара у цій справі. За словами Макара, в українській столиці він розповів силовикам набагато більше, аніж наразі відомо ЗМІ.
  • Результати експертизи показали, що голос на плівках може належати Вадиму Зайцеву. Він був главою Комітету держбезпеки Білорусі у 2008 – 2012 роках.
  • Варто зазначити, що у Білорусі плівки викликали величезний резонанс. У МЗС країни заявили, що мають аудіо, які нібито демонструють шахрайські наміри Макара.