Наразі в Україні немає підприємства, яке б виготовляло "начинку" зброї.

Раніше Зеленський доручив запустити програму підготовки конструкторів для "Антонова"

За словами першого заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерія Іващенка, в Україні є сучасне підприємство з виробництва капсулів, капсульних втулок та підривачів. Це є так званим початком і кінцем боєприпаса.

У той час як те, що розміщується всередині між ними: гільзу, пороховий заряд, корпус снаряда, – виробляти нікому. Наразі відтворення повного циклу виробництва є завданням номер один, розповів Іващенко.

Завдання дуже амбітне: "Укроборонпром" у процесі трансформації має відтворити технологічний цикл виробництва боєприпасів в Україні,
– сказав він.

Це буде одним з кроків, які здійснять перед майбутньою ліквідацією Укроборонпрому.

Ліквідація Укроборонпрому

  • Укроборонпром планують ліквідувати вже у 2021 році. Замість нього створять 2 холдинги – "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України".
  • Перший об'єднає підприємства Укроборонпрому, які виготовляють військову техніку, а другий – працюватиме над дослідженням і розвитком космосу та авіації.
  • 29 січня Верховна Рада проголосувала за відповідний законопроєкт "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності " про ліквідацію Укроборонпрому у першому читанні.