Джерело: Міністерство інфраструктури України

Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час робочої зустрічі з послом ЄС Матті Маасікасом обговорив стан виконання законодавства Євросоюзу у галузі транспорту. Вони також спілкувалися про майбутню співпрацю у різних інфраструктурних напрямках.

Читайте також Укрзалізницю розділять на 4 компанії: що зміниться для пасажирів

Зокрема, Криклій висловив сподівання, що підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС відбудеться вже найближчим часом. За його словами, Україна розраховує на підтримку у цьому питанні.

Про що ще говорили під час зустрічі

За даними пресслужби, політики порушили питання про подальший розвиток внутрішніх водних шляхів України. Криклій заявив, що в Міністерстві інфраструктури вже почали розробляти необхідні документи для реалізації цього закону.

Як він розповів, включення внутрішніх водних шляхів України до регіональної мережі TEN-T залишається актуальним для України. Через це в державі сподіваються на співпрацю з ЄС щодо цього питання.

До теми Криклій про відносини з Аваковим та Тимошенком, який начебто хотів його звільнення: деталі

Криклій та Маасікас також обговорили лібералізацію міжнародних автоперевезень між Україною та країнами Євросоюзу. Зокрема, міністр запропонував створити для цього окрему робочу групу з представниками ЄС.