Таку відповідь отримав депутат Олександр Гончаренко на своє звернення щодо можливості введення обмежень проти білоруських чиновників та бізнесменів, наближчених до режиму Лукашенка.

Цікаво Жоден з моїх дітей не буде президентом у Білорусі після мене, – Лукашенко

"Міністерству закордонних справ, економіки та Державній прикордонній службі доручено розглянути порушені питання", – мовиться у документі.


Відповідь на звернення депутата / Фото з телеграму Олександра Гончаренка

Санкції проти Білорусі: хто вже запровадив

  • Євросоюз ввів санкції проти режиму Лукашенка, вони діятимуть щонайменше до 28 лютого 2022 року. Під обмеження потрапили 88 чиновників та посадовців.
  • Держдепартамент Сполучених Штатів Америки запровадив нові санкції проти 43 людей, наближених до самопроголошеного президента Білорусі.
  • Водночас у Великій Британії під обмеження потрапили 27 білоруських чиновників, правоохоронців, а також співробітників державних ЗМІ.

Яка ситуація у Білорусі

► Напередодні Світлана Тихановська заявила, що білоруська опозиція "втратила вулиці". Проте запевнила, що люди й надалі виходитимуть на масові протести – можливо, навесні.

► Водночас вона вважає, що санкцій, які ЄС запровадив проти Мінська, недостатньо. Тому попросила Захід про додаткову підтримку опозиційних ЗМІ, правозахисників та протестувальників.

►Раніше через участь у масових заворушеннях 16-річного підлітка у Білорусі на 5 років відправили у колонію. У СІЗО з нього знущалися та били.